همه دانههای کنجد شور حاوی آنتیاکسیدانها و مواد شیمیایی گیاهی سالم هستند، اما دانههای کنجد سیاه بهنظر میرسد منبع غنیای هستند.
همچنین به نظر می رسد که دانه های کنجد سیاه جوانه زده می توانند مقادیر بیشتری از برخی آنتی اکسیدان ها را نسبت به دانه هایی که هنوز جوانه نزده اند داشته باشند.
یک مطالعه کوچک روی 30 بزرگسال نشان داد که مصرف روزانه یک کپسول حاوی 2.5 گرم کنجد سیاه به مدت 4 هفته فشار خون سیستولیک را به طور قابل توجهی کاهش می دهد، در حالی که گروه دارونما تغییراتی را تجربه نکرد.
علاوه بر این، یک بررسی سیستماتیک از تحقیقات بر روی اثرات دانه کنجد بر فشار خون نشان داد که از هر هفت مطالعه بالینی، پنج مطالعه بهبود قابل توجهی در فشار خون مشاهده کردند.
با این حال، محققان خاطرنشان کردند که برای تأیید این یافتههای اولیه به مطالعاتی با روششناسی قویتر نیاز است. در چند سال گذشته، دانههای کنجد برای خواص ضد سرطانیشان مورد بررسی قرار گرفتهاند.
اعتقاد بر این است که دو ترکیب موجود در دانه کنجد سیاه به خواص ضد سرطانی آنها کمک می کنند. سسامول خواص ضد سرطانی خود را در مطالعات متعدد حیوانی و لوله آزمایش نشان داده است.
این مطالعات توانایی این ترکیب را برای مبارزه با استرس اکسیداتیو و تنظیم مراحل مختلف چرخه حیات سلولی و مسیرهای سیگنالینگ مشاهده کردهاند که هر کدام در ایجاد سرطان نقش دارند.
سزامین نقش مشابهی در پیشگیری از سرطان دارد. همچنین به نظر می رسد که این ترکیب از طریق آپوپتوز مرگ برنامه ریزی شده سلولی و اتوفاژی باعث تخریب سلول های سرطانی می شود.
مطالعات انسانی، و همچنین مطالعات انجام شده بر روی دانههای کنجد سیاه کامل به جای کنسانتره دانه کنجد، هنوز وجود ندارد. بنابراین، در حال حاضر مشخص نیست که چگونه خوردن دانه کنجد سیاه بر خطر سرطان تأثیر می گذارد.
روغن دانه کنجد اغلب در محصولات مو و پوست مانند صابون، شامپو و مرطوب کننده وجود دارد. بنابراین، ممکن است تعجب کنید که آیا خوردن دانه کنجد سیاه برای سلامت مو و پوست نیز مفید است؟
در حالی که مطالعات کمی به طور مستقیم چگونگی تاثیر خوردن دانه های کنجد سیاه بر مو و پوست را بررسی کرده اند، دانه ها حاوی بسیاری از مواد مغذی شناخته شده برای تقویت مو و پوست سالم هستند.